Kolkällare och föräldramötesmaraton

En lucka utanför vår ytterdörr

En lucka utanför vår ytterdörr

När vi går in eller ut genom ytterdörren trampar vi på luckan till kolkällaren, en snirklig gjutjärnskonstruktion som spärras med en kedja från insidan. Förr i tiden, innan de installerade gaspanna i huset så tippade man ner kol genom luckan. Nu drar den bara in kall och hyfsat frisk luft i stora mängder plus en och annan cigarettfimp och lite löv om hösten. Jag vet inte vad som händer om man stänger igen inifrån, borde fråga expertisen om luften behövs för pannans skull.

Dagens nyheter:

Föräldramötesmaraton innebär att man får en tom lista av sitt barn och på den skriver man upp namnen på de fem lärare man helst vill prata med. Sedan går ens barn omkring på skolan och samlar på sig mötesbokningar och så tillbringar man en kväll med att springa från ena änden av skolan till den andra för att prata i fem-tio minuter om hur det går för barnen. Ibland är det två minuter mellan mötena, ibland en dryg timme. Nu har vi i alla fall avverkat sex bokade träffar plus ett par oplanerade korridormöten.

Den yngre gossen uppdaterade i dag sin Facebookstatus till “In a relationship”. Där ser man.

Gamla nyheter

24 januari 2001 hade jag jobbat nästan tre månader i Luxemburg och skulle åka på min första tjänsteresa till Bryssel. Jag funderade på eurokratiska ord och var inblandad i ett arkiveringssystem som jag inte minns om det genomfördes eller inte. Det är i så fall hopplöst gammeldags i dag…

3 thoughts on “Kolkällare och föräldramötesmaraton”

 1. Jag är ju också en del i föräldramötesmaraton. Då jag inte får ett eget klassrum får jag den stora äran att sitta vid ett bord i personalrummet. Med 18 inbokade samtal på tre timmar tror jag mig nu ha en viss förståelse för hur speeddating fungerar… Hoppas att era möten var givande. Det var mina, tycker jag…

 2. Är “den yngre gossen” den pojke du skrev så fint om 2004:

  XX satt och höll ett par gula legobitar i ena handen, och Citron i andra handen. “Citron tycker om legobitar. Det var såna han var, men det var så här han blev.”

  Jo, tänkte jag, och försökte fotografera scenen med ögonen. Det var såna vi var, det var så här vi blev.

  Men det blev väl ganska bra i alla fall?

 3. Eva, vi bokade inte in dig, men du verkar ju ha haft fullt program ändå. Mötena var av varierande kvalitet men de flesta var bra.

  Bengt, det är samma gosse. Han är fortfarande ganska mycket barn, men legobitarna har vi gett bort. Det kan hända att jag länkar till just den texten du citerade någon dag framöver. Och jo, på något vis blir det ju ganska bra, trots allt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>