Tungt i brevlådan

“Hej,” säger energibolaget, “som ni kanske minns hade vi en lång vinter i år. Ni verkar ha försökt hålla det rätt varmt i rummen ni vistas i och det var värst vad mycket ström era datorer och andra maskiner drar. Och bastun. Det där med englasfönster borde ni kanske göra något åt? Och oisolerade golv? Ja, ni gör som ni vill men här är i alla fall en faktura, ni har betalat in ungefär hälften av vad ni verkligen förbrukat under året. Se till att betala innan ni åker på semester.”

“Hejsan, hejsan,” säger finansdepartementet, “ni köpte ju ett hus i fjol vid den här tiden. Kul, kul. Jo, nu har det alltså blivit dags för fastighetsskatten. Ingen överraskning väl? Den ska ju betalas så här års. Kan nog vara bra om ni fixar det innan ni tar sommarledigt.”

Nej, jag klagar inte, det är inte helt oväntade utgifter. I dag kommer en fönsterfirma och tar mått, kanske kan det på sikt ändra energiförbrukningen. Men först ska deras egen faktura betalas…

“Egen härd, skiortan värd,” som det gamla djungelordspråket säger.

2 thoughts on “Tungt i brevlådan”

  1. Oh – de där dunsarna känner jag igen sedan jag bodde i Bryssel (dessutom kommer det alltid en räkning som man INTE hade räknat med). Helt plötsligt kände jag mig lite lättad över att precis ha köpt en bostadsrätt i Sverige :).

    Lycka till med de nya fönstren (och kolla att elbolaget verkligen har räknat rätt – jag fick en räkning på 1200 euros för mycket av dem).

  2. Hej Ida,

    Välkommen till Brus! Tack för påminnelsen om att dubbelkolla fakturan, får se till att göra det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>