En vag längtan

Det finns en kvinna som jag inte alls känner men vars namn jag ibland stöter på i jobbsammanhang. Senast var vi på samma kurs för en vecka sedan. Vi pratade inte, hon vet nog inte vem jag är och det jag vet om henne är vad hon jobbar med och hur hon ser ut.

Det finns ett diskussionsforum på jobbet som jag följt lite oftare än vanligt de senaste veckorna och där hon ibland är aktiv. I dag la hon ut en länk till sin blogg om ett husprojekt. Inte “bara” ett husprojekt, men också ett experiment i att leva gemensamt med andra, att leva med marken och naturen och ta ansvar för sin egen del av helheten. Det finns mycket i det hon skriver som känns mycket främmande för mig och saker jag reagerar mot, men det är samtidigt något i berättelsen och hennes sätt att skriva den som gör att jag nu tillbringat hela kvällen med att läsa bloggen, från det äldsta inlägget till det allra senaste. De fantastiska fotografierna gör förstås sitt till.

Min egen bild av björkarna vid Skellefteälven representerar en av de saker jag längtar efter just nu – det norra, det ljusa, det soliga och friska. Det andra jag längtar är så mycket mer vagt, det handlar om kreativitet, samspel och förändring. Det norra kommer jag till om två veckor, det andra vet jag inte något om. Endera dagen dyker det nog upp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>