Brysselbloggar

I kväll har jag läst Brysselbloggar och hittat flera som jag inte kände till tidigare.

Här är några jag gillar:

Mitt Belgien – en uppslagsblogg Bloggen presenterar belgiska fenomen i alfabetisk ordning och gör det på ett mycket trevligt sätt. Vi delar en svaghet för små grå samhällen i Ardennerna…

Bloggaren bakom Mitt Belgien har också en blogg med inriktning på musik, konst och andra kulturyttringar, Sköna konster. Lockar till läsning!

En blogg som jag tror mig har stött på ibland när skribenten bodde i Puerto Rico är Petchie’s Adventures. Nu har familjen kommit tillbaka till Bryssel igen.

Lustigt nog så är även Brysselbarnen en gammal bloggbekant, även om jag inte tror vi haft någon direktkontakt. Gissningsvis har vi någon gemensam bekant som brukade länka till barnen på den tiden de bodde i Paris.

Den enda brysselbloggaren jag vet att jag träffat är “Lady Rowena” som dokumenterar sina roliga handarbetsprojekt på bloggen Brysselpyssel. Blir man sticksugen kan man vid sällsynta tillfällen träffa oss båda på Stitch ‘n bitch Brussels – chansen att jag dyker upp mer regelbundet ökar dramatiskt i och med att min brysselkurs tar slut i morgon kväll.

Belgian waffling tror jag att jag tipsat om tidigare, det är en blogg på engelska som kan vara otroligt rolig.

Fäldtliv har jag stött på någon gång tidigare, har inte läst så mycket men har gillat det jag sett så här långt!

Andra som jag hittat men inte vet så mycket om:
Bruxelles ma belle
Funderingar från Bryssel
Brysselkakan

Sist men inte minst måste jag ju slå ett slag för systerbloggen Talkie walkie som ju till 50% är brysselbaserad. Den andra hälften av redaktionen bor i Umeå.

Uppdatering: En bra blogg på franska, om livet i vår kommun: Eric Platteau | Le blog d’un Schaerbeekois motivé

3 thoughts on “Brysselbloggar”

 1. Hej!
  Jag hittade hit via min egen blogg. Kul att hitta en till Brysselblogg.
  En annan sak som är kul är att vi verkar bo ganska nära varandra. Vi bor mitt emellan Meiser och Josaphatparken och ni verkar bo i närheten av parken också. Vi har bott här sedan september 2010 och hittills har jag inte träffat några svenskar i området. Däremot har jag träffat folk från Finland och Norge i kvarteren. De flesta svenskar som har barn i skolan i Woluwe bosätter sig där. Hoppas att ni trivs i de här kvarteren. Det gör vi.

  Mvh

  Eva

  1. Hej och välkommen till Brus! Vi bor i andra änden av parken, så det är inte så långt emellan. Vi får väl se till att ses någon dag när glasskiosken öppnat igen… Vi flyttade in i vårt hus i augusti och trivs alldeles utmärkt. Om jag tolkar din blogg rätt jobbar du på skolan där pojkarna går, men de har båda valt etik, så de är inte dina elever. Nu ser vi fram emot karnevalslov och ledighet.

 2. Det stämmer att jag jobbar på skolan som dina pojkar går på. Ett möte vid glasskiosken eller i vår trädgård ska vi nog kunna ordna när det blivit varmare ute. Hoppas att ni får ett bra lov. Vi packar in oss i bilen tidigt, tidigt i morgon bitti med slutdestination Les 2 Alpes. Det ska bli härligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>