Mindlessness? Just do it!

När jag i vanliga fall tycker att jag måste och borde och skulle det ena och andra och tredje brukar det finnas välvilliga människor i min omgivning som mumlar om mindfullness och att bara vara och så. En välmenande väninna gick till och med så långt att hon en gång rekommenderade mig att bli en human being och inte en human doing.

Just nu är det ändå att bara göra som gäller. Lyckligtvis inte på jobbet, där råder fortfarande visst stiltje, men hemma. Det är fortfarande fullt upp med flyttrelaterade problem som måste lösas. Ta bara en sån sak som det här med att ha bil och bo i Schaerbeeks kommun. Här gäller boendeparkering med vinjett på alla gator. Jag har kollat med kommunen och det är hur lätt som helst att få en vinjett, man ska bara komma in med en kopia på registreringsbeviset.

Eftersom jag numera har belgiskt ID-kort är jag naturligtvis skyldig att registrera bilen här. För att få göra det måste man åka till ett tullkontor och anmäla import av bilen och hämta en rosa blankett. Sen ska den stämplas av försäkringsbolag och bilbesiktning och så ska den lämnas in till bilregistret som så småningom levererar registreringsbevis och en registreringsskylt. (Den andra skylten får man duplicera hos någon firma, nyckelkopieringsfirmor brukar göra sånt.) Och sen går man alltså till kommunen. Just nu står bilen på en finfin liten parkering som av allt att döma inte ingår i det kommunala systemet och jag gör vad jag kan för att behålla min plats där. I morgon förmiddag måste jag lämna den tryggheten, då har jag tagit ledigt på förmiddagen för att åka till besiktningen.

Det är som vanligt – ska man komma någonstans får man aldrig sluta paddla.

 

2 thoughts on “Mindlessness? Just do it!”

  1. Läser din länk och undrar var den där ångestdrivna lusten att prestera kommer ifrån. Det där att ingen annan än en själv ställer nästan omöjliga krav ibland.

  2. Jag läste nyss en bok, Cleaver av Tim Parks, där huvudpersonen säger så här om sig själv: “I always needed a yoke, he told himself, and a load to pull, if I wasn’t to feel I was merely floating in nothingness, underachieving.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>