Alors on danse

I går kom ett brev “till alla hushåll” i brevlådan. Det var undertecknat av borgmästaren och syftet var att påminna om “Le bal du Bourgmestre”, borgmästarbalen, nu på lördag. Eftersom jag sett annonserna men inte riktigt fattat vad det handlar om ögnade jag igenom brevet, med stigande förvåning.Visst kan myndighetsspråk vara pompöst och självgott, men så här? Jag började om från början, läste noga och satt snart och skrattade.

“Som varje år bjuder jag in er att delta i firandet, inte enbart av min person utan av allt som representerar makten i Schaerbeek. Det här är alltså myndigheternas bal, polisens, befolkningsregistrets och alla andra institutioners. ( – - – ) Borgmästarbalen ger er möjlighet att uttrycka er uppskattning för vår kommun och ert stöd för de åtgärder som vidtas av dem som representerar er och leder er.” Sedan beskrevs hur man förra måndagen rensat Gare du Nord från övernattande papperslösa under en gryningsräd “på det att de inte , genom sin närvaro och fattigdom – jag föredrar att kalla dem anti-hygieniska – ska komplicera livet för de redliga tjänstemän som måste se dem när de korsar stationen eller för de handelsresande och direktörer som lugnt och stilla försöker gå ombord på Thalys-snabbtåget.” ( – - – ) “Det finns röster som menar att avhysningen var omänsklig men jag ber att få påminna er om att det är samma röster som alltid säger emot när jag ger en order. De vill ha osäkerhet för företagare, bankirer och politiker i vår kommun, samtidigt som de försvarar tjuvar, fattiga, skurkar, prostituerade och bråkstakar. De förolämpar institutionerna och polisen och i morgon, kära med-medborgare, kan det vara er de ger sig på. Lyssna alltså inte på dem, kom i stället och lyssna på den ljuva musiken på borgmästarbalen där vi tillsammans, för enbart 25 euro per person, kan fira ordningens triumf, som alltid.”

Efter ett avsnitt om övervakningskameror kommer så den fantastiska slutklämmen om hur bra det blir när det nya maxifängelset står färdigt nära kommungränsen. “Närheten till det nya fängelset ökar med stor sannolikhet era möjligheter att komma in på arbetsmarknaden och få ett jobb eller, i annat fall, tak över huvudet.  Med vänlig hälsning [borgmästaren och tf borgmästaren]”

Alors on danse…

In other news:

Ingrid Hedström skrev om det fattiga och slitna Bryssel i DN i slutet av augusti: En dag kan mörkret komma till Bryssel.

- – -

I dag protesterade Brysselregionens sophämtare mot planerna på att de ska bli kommunanställda. Så här såg det ut utanför mitt jobb i dag.

4 thoughts on “Alors on danse”

  1. Häähumm, alltså det kommer inte från Borgmästaren, eller…
    Vi här uppe i norr är inte så van att bli bjudna på kommunalrådets baluns, däremot bjuder den lokala Volvo handlaren upp till dans på Nordan. Tyvärr gick inbjudan endast ut till de som köpt en ny Volvo, Ford eller Renault.
    Eftersom jag föll för en bättre beggad bil får jag väl stå utanför och lyssna på den helt underbara balen, eller nöja mig med Idol uttagningen på Tv4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>